foto column wat is acneHet basisprobleem bij de vorming van acne is een verhoogde talgproductie, gevolgd door een overmatige verhoorning en het niet meer af kunnen vloeien van talg. Hierdoor vloeit het talg in gezond huidweefsel en kan de zogeheten propioni bacterie (die acne veroorzaakt) onverstoord zijn gang gaan.

Welke factoren verergeren acne?
Menstruatie. Stress. Transpiratie. UV licht, onder invloed van zon kan de acne uitdrogen, helaas wordt dit altijd gevolgd door een explosie van acne, de talgaanmaak blijft nl gewoon doorgaan. Producten die te sterk ontvettend zijn waardoor de talgklier nog meer talg aan gaat maken. Haarverzorging die te alkalisch is waardoor de zuurtegraad uit balans raakt. Slechte stoelgang waardoor afvalstoffen achter blijven in het lichaam en via de huid een uitweg proberen te zoeken.

Bij acne is het belangrijk om een goed doorbloede huid te krijgen wat resulteert in een betere stofwisseling. Verder een goede crème met ingrediënten die zorgen voor de normalisatie van talgafscheiding. Een van de bijverschijnselen van acne is een zeer vochtarme huid. Gebruik daarom producten die het vochtvasthoudende vermogen.

Veel mensen willen een puistje direct uitknijpen wanneer ze er een zien. Dit is niet echt handig omdat het de verstopping verder in de huid duwt, wat leidt tot pijnlijke infecties en littekens. De verstopte talgbuis moet nl ingeprikt en leeggehaald worden laat dit doen door een deskundig persoon zodat er geen littekens ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *