Aan onze huid rond de ogen, lippen, onze hals en decolleté wordt vaak wat minder aandacht besteed. Daarom in deze column tips voor de verzorging van deze lichaamsdelen.

Ogen
De huid rond de ogen is dun en kwetsbaar. Behandel dit gedeelte van het gezicht dus voorzichtig door vooral niet te wrijven en te boenen. Dit gebied heeft vaak een vet- en vochttekort. Breng 1x per week een zachte peeling aan om de dode huidcellen te verwijderen. Slaap op een moerbei zijden kussensloop. Zijde is zacht en zo voorkomt u wrijving, kreukels en plooien in het gezicht.

Lippen
Naarmate we ouder worden neemt de collageen aanmaak in ons lichaam af en verliest de huid aan volume. Dit is vooral aan de lippen merkbaar. Er kan rimpelvorming en groefjes ontstaan. Door de doorbloeding in dit gebied stevig op gang te houden kunnen problemen vroegtijdig worden voorkomen.Geef u zelf dagelijks een boven- en onderlipmassage door de huid goed te spannen en de liprand met uw duim te masseren.

Hals en decolleté
Neem dit deel van het lichaam mee in uw dagelijkse verzorging. Breng uw crème van beneden naar boven aan, tegen de zwaartekracht in. Breng 1x per week een halspakking aan. Dit is een dikke laag crème waar veel vitamine E in verwerkt is. Laat de pakking 15 minuten inwerken, eventueel afgedekt met huishoudfolie. Gebruik regelmatig een vitaminespray voor het vochtgehalte.

Door bovenstaande tips op te volgen blijft uw huid mooi, vitaal en energiek want uw huid is uniek en onvervangbaar.

Hartelijke groet,
Marjo Erades.
www.elegant-hedel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *