Ook je huid van de zon laten genieten doe je zo!

zonJaren werd ons verteld dat de zon voornamelijk slecht voor ons was. We moesten vooral uit de zon blijven en ons heel goed insmeren.
Gelukkig zijn er nieuwe onderzoeken gedaan naar de effecten van zon op de huid. Hieronder zal ik kort omschrijven wat de laatste inzichten voor je huid betekenen.

Via je huid wordt er in je lichaam vitamine D3 aangemaakt. Een bijzondere vitamine die voor een hele hoop dingen goed is. Waaronder, het meest bekent, voor ons bottenstelsel, maar ook voor onze weerstand.

Nu is het zo dat wanneer je een laag zonnecrème op hebt, de uv stralen, die zorgen voor de aanmaak van vitamine D3, niet in je huid kunnen dringen. Dus geen aanmaak!

Na onderzoek is gebleken dat het verstandig is om bijv. 15 min. onbeschermd in de zon te gaan. het liefst met zoveel mogelijk blote huid en het liefst op het heetst van de dag. (Ja, je leest het goed!)

Op het heetst van de dag is de zonkracht optimaal en zal je lichaam beter in staat zijn vitamine D3 aan te maken. Bovendien is 15 min. lang genoeg voor de aanmaak van vitamine D3, en kort genoeg om niet te verbranden of schade op te lopen.

Hierna ga je de zon uit of smeer je je lekker in als je nog even van het zonnetje wilt genieten. Let bij het smeren op de factor en kies de juiste bij jouw huidtype: low (factor 10) medium (factor 15) of high (factor 30)

Let ook op je voeding. Eet veel (seizoens)fruit en groenten met felle kleuren; deze bevatten veel antioxidanten die je huid helpen beschermen tegen verbranden. Een dagelijkse smoothie met bijvoorbeeld ongezoete amandelmelk en fruit.Voeg voor de omega 3 avocado, hennepzaad of lijnzaad toe. Op deze manier laat je ook je huid volop van de zon genieten!

Hartelijke groet,

Marjo Erades
schoonheidssalon Elegant Hedel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *