layeringLayeren betekent vele laagjes over elkaar zodat er een vol geheel ontstaat.

Een goede huidverzorging bestaat vandaag de dag uit verschillende producten die na elkaar aanbrengt. Daarbij is het belangrijk dat je de juiste volgorde aanhoudt. Middels deze column wil ik je graag wegwijs maken in het begrip layeren.

De meeste mensen hebben een vochtarme huid. Gebruik je voor deze huid allen een volle crème, dan zal de huid dit niet goed kunnen opnemen. Door middel van het volgend voorbeeld wordt dit duidelijk. Als je een droge plant hebt en je geeft deze ineens veel water, dan zal het water op de potgrond blijven staan. Geiet je iedere keer een klein beetje water op de portgrond, dan zal deze beter kunnen opnemen. Zo is het dus ook met de huid. Daarbij komt ook dat multifunctionele producten wel handig zijn, maar minder actief en niet persé effectief zijn. Vandaar dat het layeren van meerdere verschillende producten wel degelijk net heeft. Het is wel aan te raden binnen hetzelfde merk te blijven. De texturen en ingrediënten zijn dan op elkaar afgestemd en je voorkant het rullen van producten op de huid. Voor het ‘layeren’ is het verder belangrijk om altijd van dunne naar dikke producten te werken.

Na reiniging dus eerst een serum (dun) en daarna de crèmes (dik). Veel succes met het layeren, je doet je huid er een groot plezier mee.

Hartelijke groet,
Marjo Erades

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *