Huid Vergeten

  1. doorsnede huid

HUID VERGETEN

Voor veel mensen is de huid iets vanzelfsprekends.

Toch wordt vergeten dat het ons grootste orgaan is en ook een van de belangrijkste. De huid is uniek en nog vrijwel onvervangbaar.
In de praktijk zie ik mensen die hun huid verwaarlozen. Ze komen pas in actie als er problemen komen zoals infecties, pigmentvorming of sterke rimpelvorming. In deze situatie is het noodzakelijk eerst de schade op te nemen en de achterstand te herstellen alvorens de huid er weer gezond uitziet. Het is daarom belangrijk om tijdig met een goede verzorging te beginnen. Door een goede verzorging en een goede conditie van de huid is de celwand half doorlaatbaar: voedingsstoffen kunnen naar binnen en afvalstoffen naar buiten. We ademen niet alleen via de longen, maar ook via de huid krijgen we zuurstof binnen die door het bloed verder door het lichaam wordt vervoerd. Als vitamine leverancier wordt via de huid en door zonlicht vitamine D aangemaakt. De huid reguleert de aanmaak van
melatonine waardoor het dag- en nachtritme wordt bepaald. Essentieel voor een gezonde nachtrust.
Voor de een betekent een mooie huid schoonheid en sex-appeal, voor de ander meer kans op zakelijk succes. Een ding is duidelijk: iedereen wil graag een mooie, gave huid. Het is immers vaak het eerste waar je op beoordeeld wordt. De huid is je visitekaartje. Hoe vervelend het ook klinkt, op je huid wordt je bikkelhard afgerekend, vergeet dus niet de huid te koesteren. Laat daarom je huid geregeld meten op conditie en beoordelen door een professional.

Posted in: