FruitzuurbehandelingDSC02333

Fruitzuren zijn een familie van zuren die in de natuur in verschillende vruchten en voedingsstoffen voorkomen. Glykolzuur uit suikerriet heeft in de geneeskunde de meeste aandacht gekregen omdat het van alle fruitzuren de kleinste molecuul is. Hierdoor kan het beter en efficiënter in de huid dringen en zodoende uiteindelijk meer spectaculaire veranderingen teweeg brengen dan alle andere fruitzuren. Het glycolzuur is een belangrijke ex-foliant die oneffenheden van de huid glad maakt en dode huidcellen verwijdert. Het stimuleert de werking van fibroblasten en vergroot de verbinding van collageen en elastine en regenereert daarmee je huid. De huid is gezonder door het gebruik van fruitzuren.

Werking fruitzuur
Glycolic kan de gom-achtige celverkleving of het ‘cement’ losmaken dat karakteristiek is voor een groot aantal huidaandoeningen zoals acné, beschadiging door zonlicht en pigmentvlekken. Wanneer deze verdikte lagen los komen, gaat het gezwollen, dof en ruwe uitzicht verdwijnen. De huid wordt merkbaar soepeler, zachter en steviger. Naarmate de behandeling, in combinatie met de thuisverzorging, voortgezet wordt, neemt het cumulatief effect steeds toe. Glykolzuur kan ook de collageenvorming stimuleren en het volume van de opperhuid doen toenemen. Het werkt als zodanig als een huidvernieuwer die het aangezicht van de huid zeer sterk kan verbeteren.

Na een fruitzuurpeeling verdwijnen dode huidcellen van de opperhuid en wordt het onderliggend bindweefsel geactiveerd. De huid hernieuwd haar cellen sneller, waardoor er sneller een fris huidoppervlak ontstaat. Onzuiverheden en pukkeltjes verdwijnen, rimpels en kraaienpootjes vervagen. De huid absorbeert meer vocht en voelt hierdoor soepeler aan. Een fruitzuurbehandeling kan bij een hannah behandeling of relax behandeling bijgeboekt worden.

Maak een afspraak